ראשון, יולי 22, 2018

לוגו - קרדיולוגיה מהלב

דיאטות פופולרית מראות תוצאות מאכזבות

תזונה בריאה
מעקב ארוך טווח אחר יתרונות בריאותיים של דיאטות פופולריות מראה תוצאות מאכזבות: המחקר שפורסם בכתב העת: Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes בנובמבר 2014 השווה תוצאות של דיאטות פופולריות: אטקינס, סאוט ביץ שומרי משקל ו ZONE . החוקרים מצאו ירידה מתונה במשקלם של מאמצי הדיאטות הללו במהלך השנה הראשונה אולם הישג זה נעלם במהלך השנה השנייה. השוואה...
   המשך קריאה
  267 צפיות
  0 תגובות
267 צפיות
0 תגובות

מדוע אין להסתמך על התקשורת בנוגע לממצאי מחקרים רפואיים

ארוחת בוקר
בעבר התייחסתי לאופן בו מוצגים מחקרים רפואיים באמצעי התקשורת ( ראה - ״מחקרים רפואיים בראי התקשורת״ ). לאחרונה נתקלתי במקרה שמאיר את הנושא מזוית מעט שונה . בתכנית רדיו שמעתי על מחקר שהוכיח את חשיבות ארוחת הבוקר : לפי מחקר זה , כפי שהוצג באותה תכנית , מי שנוהג לדלג על ארוחת בוקר באופן קבוע מצוי בסיכון מוגבר להתפתחות טרשת עורקים , בהשוואה למי שמקפיד על...
   המשך קריאה
  470 צפיות
  0 תגובות
470 צפיות
0 תגובות

שומן ופחמימות במזון והסיכון לתמותה - מחקר PURE

-שומן ופחממות
בכתב העת הרפואי LANCET פורסם באוגוסט 2017 מחקר שצוטט בעיתונות הכללית כסנסציוני "מטלטל את עולם הרפואה" וכיוצא באלה סופרלטיבים. כל כך למה? כי המחקר מוביל למסקנה ששומן מפחית סיכון לתמותה ואילו פחמימות מעלות סיכון לתמותה. זה לכאורה סותר את ההמלצות הרפואיות הקיימות – להפחית צריכת שומן במזון כדי למנוע התקף לב, ארוע מוחי ותמותה עקב תחלואה זו. כאשר בוחנים ...
   המשך קריאה
  624 צפיות
  0 תגובות
624 צפיות
0 תגובות

דיאטת אורניש כטיפול בטרשת עורקים כלילית.

-דיאטת אורניש כטיפול בטרשת עורקים כלילית.
מבוא דיאטת אורניש פותחה על ידי רופא אמריקני בשם דין אורניש( Dean Ornish ) שהחל במחקר שמטרתו לבחון את היכולת של אימוץ הרגלי חיים בריאים: פעילות גופנית הימנעות מעישון, הפחתת סטרס נפשי והדיאטה שפיתח על חולי לב עם טרשת עורקים כלילית. דיאטת אורניש מגבילה את צריכת השומן הרווי ללא יותר מ 10% מסך הקלוריות היומיות ומתבססת בעקר על מזון מהצומח אך אינה צמחונית...
   המשך קריאה
  645 צפיות
  0 תגובות
645 צפיות
0 תגובות

מהו ערך הכולסטרול הרצוי לאדם בריא?

כולסטרול ״רע״ וטוב״
מחקרים רפואיים הראו כי כדי לעצור התקדמות של טרשת עורקים כליליים ( המספקים דם ללב ) יש להוריד את הכולסטרול הרע (LDL) אל 80 מג / דציליטר לערך . כאשר מורידים את רמת ה LDL אל מתחת 70 מג / דציליטר מבחינים בנסיגה מסויימת בטרשת . בחולים עם טרשת עורקים מוכחת השגת רמת LDL של 50-70 מג / דציליטר הוכחה המפחיתה סיכון להתקף לב ולתמותה . לאור זאת נקבע כי ערך המטר...
   המשך קריאה
  1104 צפיות
  6 תגובות
תגובות אחרונות
פרופ' דוד רוט

תשובה

הכולסטרול הרע מוכח כגורם סיבתי לטרשת ופחתתו מוכחת כמונעת טרשת. לעומת זאת הכולסטרול הרע נמצא קשור קשר נסיבתי בלבד לירידה בסיכון לטר... Read More
שבת, 10 יוני 2017 07:42
פרופ' דוד רוט

תשובה

ניתן לשלב מינון קטן של סטטין עם אזטרול.
שבת, 15 יולי 2017 21:03
פרופ' דוד רוט

תשובה

לדעתי רמת LDL של 36 מספיקה ולא צריך להפחית עוד את ה כולסטרול. ערכים יותר נמוכים של LDL נמצאו בטוחים בטווח קצר אך לא ידוע האם הם בט... Read More
ראשון, 25 מרס 2018 07:05
1104 צפיות
6 תגובות

קפה והפרעות קצב? לא כצעקתה

קפה
  ​בעבר כבר כתבתי כאן מאמר על קפה והפרעות קצב לב. המסקנה היתה - כי  בניגוד לסברה הרו ו חת -  קפה לא קשור בהפרעות קצב. חיזוק לכך התקבל ממאמ שפורסם  באוקטובר 2016  בכתב העת של האיגוד הרפואי האמריקני לרפואה פנימית: המחקר כלל חולים שהיו במעקב במרפאת אי ספיקת לב לכולם תפקוד לב מופחת במידה בינונית כלומר חולים בסיכון להפרעות קצב ל...
   המשך קריאה
  824 צפיות
  0 תגובות
824 צפיות
0 תגובות

שתיית יין ומשקאות אלכוהוליים בכלל והקשר להפרעת קצב מסוג פרפור פרוזדורים

משקה אלכוהולי
ידוע כי שתייה מופרזת של יין או משקאות אלכוהוליים אחרים מזיקה לבריאות ואינה מומלצת. מבחינת הלב שתייה מופרזת נמצאה קשורה להתפתחות קרדיומיופתיה מורחבת.בניגוד לכך שתיית אלכוהול מתונה (עד שתי מנות משקה אלכוהולי ביום) נחשבת כלא מזיקה ואף כמועילה ללב- אך לכך אין הוכחה ודאית. מחקר שהתפרסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקני ספטמבר 2016 מעלה ספק בערך הבריאותי של...
   המשך קריאה
  1535 צפיות
  0 תגובות
1535 צפיות
0 תגובות

מלח ולחץ דם גבוה

מדידת לחץ דם
מחקרים הוכיחו כי צריכת עודף מלח במזון קשורה בעליה בלחץ הדם. לחץ דם גבוה הוא אחד מהגורמים החשובים לאירוע מוחי ול התקף לב .סקרים בארה"ב הראו כי הצריכה הממוצעת של מלח על ידי אדם אמריקאי היא 3400 מג ביום, זאת לעומת הצריכה המומלצת על ידי ארגוני הבריאות של 2300 מג ביום. כמו כן רוב המלח הנצרך (80% ממנו) מצוי כבר במזון שאנו קונים בסופרמרקט ורק 20% מגיע כמל...
   המשך קריאה
  979 צפיות
  0 תגובות
מתוייג ב:
979 צפיות
0 תגובות

השמנת יתר חולנית Obesity

השמנת יתר
הגדרה השמנת יתר חולנית היא מצב בו משקל הגוף גדול מהרצוי בשל כמות רבה של שומן אגור בגוף. מצב זה מעלה סיכון לתחלואה: מחלת לב, סוכרת ולחץ דם גבוה. אבחון השמנת יתר מבוסס מדד מסת גוף body mass index (BMI) והוא למעשה חלוקה של המשקל (בקג) בגובה (במטר בריבוע). השמנת יתר חולנית מוגדרת כאשר ה BMI הוא 30 או יותר. מדד מסת גוף (BMI) משמש להערכת כמות שומן בגוף ל...
   המשך קריאה
  1176 צפיות
  0 תגובות
1176 צפיות
0 תגובות

תזונה ים תיכונית עשויה להאט את קצב ההזדקנות

Anti Ageing
לעומת הדיאטות שונות שמטרתן העיקרית היא ירידה במשקל, הדיאטה הים תיכונית אף כי אין לה מטרה מוצהרת, הוכחה על ידי מחקרים מבוקרים כבריאה וכמונעת מחלת לב. מחקר נוסף פורסם בכתב העת British Medical Journal בדצמבר 2014 במהלכו עקבו החוקרים אחרי הרגלי תזונה של 4676 אחיות בתי חולים בארה"ב. החוקרים בדקו סמן להזדקנות תאים בגוף האחיות- הנקרא טלומר. הטלומרים נמצאים בקצוות הכרומוזומים בתאי גופנו ומגנים על שלמות הכרמוזום. תאים מזדקנים הכרומוזומים בהם נפגמים והדבר מוביל למות התא. ככל שהטלומר ארוך יותר ההגנה על הכרומוזום טובה יותר, וכך קצב ההזדקנות של התא איטי יותר. תוצאות המחקר הראו שככל שמרכיבי התזונה הים תיכונית היו רבים יותר בתזונתן של הנבדקות, הטלומרים היו ארוכים יותר. מכאן הסיקו כי מרכיבי התזונה הים תיכונית תורמים לעיכוב ההזדקנות. החוקרים לא מצאו מרכיב אחד בתזונה הים תיכונית שגורם לתופעה, הם סבורים כי השילוב של כל המרכיבים תורם לשיפור הבריאותי.
  967 צפיות
  0 תגובות
מתוייג ב:
967 צפיות
0 תגובות

להוריד כולסטרול באופן טבעי

להוריד כולסטרול באופן טבעי
תזונה במדינות מפותחות רמת הכולסטרול גבוהה מדי אצל אחוז ניכר מהאוכלוסיה בשל הרגלי החיים והתזונה. הכולסטרול שבדם ברובו מיוצר בכבד אך מקורו בתזונה! והרי הסבר: כולסטרול במזון אינו נספג היטב במעיים, לכן מזון עשיר בכולסטרול לא יגרום לעליה רבה בכוסלטרול בדם. הכבד לעומת זאת מייצר כולסטרול משומן רווי שבמזון, למעשה אין הגבלה לכמות השומן שהמעי מסוגל לספוג. לכן הדרך הטבעית היעילה ביותר להוריד ערכי כוסלטרול בדם היא תזונה (דיאטה) דלת שומן רווי (ולא דלת כולסטרול). בדרך זו ניתן להוריד את רמת הכולסטרול בדם באופן משמעותי, אך הבעיה היא שמעט מאד אנשים מסוגלים לאמץ תזונה כזו ולהפוך אותה לדרך חיים. רוב האנשים המנסים לאמץ תזונה כזו ״נשברים״ וזונחים אותה לאחר שבועות או חודשים ספורים. תרופות הדרך היעילה הנוספת להוריד ערכי כולסטרול בדם, היא טיפול תרופתי בתרופות מקבוצת הסטטינים ובמידת הצורך תוספת של תרופה בשם אזטרול. טיפול תרופתי ניתן בהתאם להנחיות הרפואיות כאשר יש אידיקציה רפואית לכך. מנסיוני אנשים המודעים לצורך להוריד...
   המשך קריאה
  5669 צפיות
  0 תגובות
5669 צפיות
0 תגובות

סיבים תזונתיים וערך בריאותי

סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים בנויים מפחמימות (תאית=צלולוזה) אשר גוף האדם אינו מסוגל לעכל. לפיכך לאחר שנאכלים הם עוברים במערכת העיכול ומופרשים בצואה. תזונה בריאה כוללת כ 20 עד 30 גרם סיבים תזונתיים ביום. מקורות עשירים בסיבים תזונתיים הם פירות וירקות טריים, דגנים מלאים קטניות ואגוזים. תזונה בריאה העשירה בסיבים תזונתיים היא למשל התזונה הים תיכונית. ראה טבלה המציגה תכולת סיבים מזונות שונים. סוגי סיבים תזונתיים סיבים תזונתיים מסיסים במים: עוזרים בהורדת רמת סוכר ורמת כולסטרול בדם. סיבים אלה מצויים במזנות כמו אגוזים, קטניות, שיבולת שועל, תפוחים ועדשים. סיבים שאינם מסיסים במים: עוזרים בפעילות מעיים ומונעים עצירות. מזונות עם סיבים שאינם מסיסים כוללים חיטה, לחם מחיטה מלאה, קוסקוס מחיטה מלאה, אורז מלא, קטניות, גזר, מלפפונים ועגבניות. סיבים תזונתיים ומניעת תחלואה מחלת לב מחקרים אפידמיולוגיים הראו שאנשים (גברים או נשים) אשר דווחו כי תזונתם כוללת כמות גדולה של סיבים סובלים פחות ממחלת לב כלילית והתקפי לב. יש לציין כי מחקרים כאלה מראים קשר נסיבתי...
   המשך קריאה
  1787 צפיות
  0 תגובות
1787 צפיות
0 תגובות

המלצות תזונתיות להפחתת הסיכון להתפתחות 
טרשת העורקים והתקף לב

Diet
באדיבות הגברת דנה דישון דיאטנית קלינית מהמכון לשיקום הלב בשיבא שומן מוקשה ושומן טרנס להמנע! מאכילת מרגרינה ומזונות המכילים שומן צמחי מוקשה. לוותר על אכילת מוצרי מאפה כמו: בורקס, קרואסונים, צ'יפסים, מלווח, ג'חנון ושאר מאפים קנויים . שומן רווי: בשר בשר הודו, עוף (להסיר את העור). להימנע מכמויות גדולות בארוחה אחת. אפשר לאכול מנת בקר רזה פעם בשבוע – נתחים כמו - פילה, סינטה, שייטל, חזה, כתף, צאך, כף. להימנע מאכילת איברים פנימיים כגון: כבד, מוח ובשרים מעובדים כגון נקניקים, נקניקיות, המבורגר, שווארמה ומוצרי בשר מעובדים עשירי שומן ונתרן . מוצרי חלב מומלץ לאכול מוצרי חלב עד 5% שומן. עדיף בתוספת חיידקים פרוביוטיים ומועשרים בסידן. חלב, גבינות לבנות, יוגורטים, גבינות צהובות לייט (5/9% שומן – 1 פרוסה ליום). אינן מומלצות: גבינות מעל 5% שומן, גבינות צהובות, מלוחות, גבינות שמנת, חמאה וקצפת . ביצים מומלץ לאכול עד 3 ביצים בשבוע. שמנים מומלצים: מומלץ לתבל את הסלט בשמן זית מכבישה קרה, כתית...
   המשך קריאה
  3252 צפיות
  0 תגובות
3252 צפיות
0 תגובות

נוגדי חמצון כטיפול למניעת טרשת עורקים ומחלת לב כלילית

נוגדי חימצון
טרשת עורקים טרשת עורקים היא תהליך דלקתי המתפתח בדופן העורק כתוצאה מפעולתם של גורמי סיכון. התהליך הדלקתי כולל יצור רדיקליים חופשיים שהם חומרים מחמצנים חזקים הגורמים נזק לדופן העורק ומעודדים את התקדמות טרשת העורקים. עובדה זו העלתה את ההשערה כי חומרים שהם נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) עשויים להועיל בנטרול הרדיקליים החופשיים ובעיכוב טרשת העורקים. ויטמינם סי (C) ו אי (E) ובטא קרוטן הם נוגדי חמצון טבעיים המצויים ממגוון פירות וירקות. תזונה תזונה עשירה בפירות וירקות נחשבת לבריאה. מחקרים קטנים רבים הציעו מנגנונים נוגדי חמצון בהם עשויים ויטמינים אלה להועיל בעיכוב התפתחות טרשת עורקים. כתוצאה ממחקרים אלה התחזקה ההשערה בדבר התועלת שבנוגדי החמצון. והחלו מבוצעים מחקרים שמטרתם היתה לבדוק האם יש קשר בין תוספת ויטמינים מעכבי חמצון אלה להגנה מטרשת עורקים ומחלת לב כלילית. ויטמינים נוגדי חמצון למניעה ראשונית של מחלה כלילית ויטמין E ויטמין E נבדק בתחילה במחקר אפידמיולוגי תצפיתי: שאלונים כוללים שאלות בנוגע לצריכת ויטמין E נשלחו ל 88,000 אחיות...
   המשך קריאה
  4593 צפיות
  0 תגובות
4593 צפיות
0 תגובות

הסינדרום המטבולי (Metabolic syndrome)

הסינדרום המטבולי
הגדרה הסינדרום המטבולי הוא אוסף של גורמי סיכון: לחץ דם גבוה, רמת סוכר גבוהה בדם, השמנה ורמת שומנים גבוהה בדם. כל אחד מגורמי סיכון אלה לחוד מעלה את הסיכון להתקף לב ולאירוע מוחי. שילוב של מספר גורמי סיכון מעלה את הסיכון עוד יותר. אדם הסובל מלפחות שלושה מתוך ארבעת גורמי הסיכון הללו מוגדר כסובל מהסינדרום המטבולי. הסיכון של אדם כזה ללקות בהתקף לב או באירוע מוחי גבוה מאד. איזון כל גורמי הסיכון יפחיתו את הסיכון באופן משמעותי. ההגדרה של הסינדרום המטבולי דורשת לפחות שלושה גורמי סיכון מאלה: השמנת יתר: מוגדרת כהיקף מותן של 102 ס"מ או יותר אצל גבר או 89 ס"מ אצל אישה. לחץ דם גבוה: לחץ סיסטולי של 130 או יותר ודיאסטולי של 85 או יותר. רמת סוכר גבוהה בדם: רמה בצום של 100 מג% או יותר. רמת שומנים גבוהה: טריגליצרידים של 150 מג% או יותר וכולסטרול "טוב" (HDL) של פחות מ 40 מג% בגבר או 50 מג%...
   המשך קריאה
  3968 צפיות
  0 תגובות
3968 צפיות
0 תגובות

חומצות שומן אומגה 3 Omega 3 fatty acids

Salmon
מבוא שומנים מורכבים מיחידות בנין הקרויות חומצות שומן. ניתן לחלק את חומצות השומן לשתי קבוצות: רוויות ובלתי ורוויות, וכך גם את השומנים הבנויים מהן: שומנים רוויים ושומנים בלתי רוויים. שומנים רוויים הם בדרך כלל מוצקים ומקורם מהחי: מוצרי חלב (חמאה, גבינות קשות), בשר אך גם שומן צמחי מוקשה (מרגרינה). כאשר אנו צורכים שומן רווי הוא הופך בכבד תוך מספר שעות לכולסטרול, העובר לזרם הדם ומשם לאברי הגוף, חלק ממנו עלול לחדור לדופנות עורקים ולתרום להתפתחות טרשת עורקים. שומנים בלתי רוויים הם בדרך כלל נוזלים (שמנים) מקורם בצומח ובדגים. אחד היתרונות של השומנים הבלתי רוויים הוא שהם אינם גורמים לעלית כולסטרול בדם כמו השומנים הרוויים. את חומצות השומן ניתן לחלק בצורה נוספת: להכרחיות (כאלה שהגוף לא מסוגל ליצר בעצמו אלא חייב לקבל אותן מהמוכן כמזון) וחומצות שומן שאינן הכרחיות (כאלה שהגוף יכול ליצר בעצמו). חומצות שומן הכרחיות הן חומצות שומן בלתי רוויות כמו אומגה 3 ואומגה 6. מזון המשמש מקורות לחומצות...
   המשך קריאה
  6594 צפיות
  2 תגובות
תגובות אחרונות
פרופ' דוד רוט

אלרגיה לדגים

אם את אלרגית לדגים את יכולה לצרוך אומגה 3 מהצומח (אגוזים וזרעי פשתה) גם ילדים עלולים להיות אלרגים לדגים.
שני, 16 מרס 2015 11:56
6594 צפיות
2 תגובות

קפה, תה מהן העובדות?

קפה
בניגוד לסברה הרווחת כי קפה גורם לעליה בלחץ הדם, הראה מחקר צרפתי גדול שהוצג בכנס של החברה הארופית ללחץ דם גבוה 2013, קשר נסיבתי בין שתית קפה או תה ללחץ דם נמוך יותר. המחקר כלל 176,437 נבדקים אשר במהלך השנים 2001 עד 2011 מלאו שאלונים בנוגע לכמות הקפה או התה ששתו כל יום. המשתתפים חולקו ל 3 קבוצות: אלה שלא שתו קפה/תה כלל, אלה ששתו 1 עד 4 כוסות ביום ואלה ששתו מעל 4 כוסות ביום. המחקר כאמור הראה לחץ דם ודופק נמוכים במידה קלה אך משמעותית סטטיסטית בשותי הקפה או התה לעומת אלה שלא שתו. מחקר מסוג זה כאמור מראה קשר נסיבתי בלבד ואינו מסוגל להוכיח קשר סיבתי בין שתית קפה/תה וירידה בלחץ דם. בכל זאת לאור מספר המשתתפים הרב במחקר ניתן להניח בבטחון סביר ששתית קפה אינה מעלה את לחץ הדם. מחקרים רבי משתתפים אשר שנערכו בשיטה דומה למחקר הנ"ל הראו שבקרב שותי קפה הסיכון לפתח סוכרת נמוך...
   המשך קריאה
  12070 צפיות
  0 תגובות
12070 צפיות
0 תגובות

תזונה צמחונית ותחלואה לבבית

תזונה צימחונית
תזונה צמחונית כלומר תזונה ללא בשר מכל סוג נחשבת לבריאה אך התימוכין לדעה זו בספרות הרפואית חלשים. ביוני 2013 התפרסם בכתב העת הרפואי JAMA Internal Medicine מחקר גדול שמטרתו היתה לבסס את הקשר בין תזונה צמחונית לירידה בתמותה.למחקר גוייסו 73,308 משתתפים שמלאו שאלונים בנוגע להרגלי התזונה שלהם. לפי השאלונים הם חולקו לקבוצות: לא צמחוניים, חצי צמחוניים, וצמחוניים. המעקב נמשך יותר מ 5 שנים. התוצאות הראו שהתמותה בקבוצת הצמחוניים היתה בכ 12% נמוכה יותר מאשר בקבוצת הלא צמחוניים. כאשר בדקו סיבות תמותה מצאו כי בקבוצת הצמחוניים היו פחות מקרי מות כתוצאה ממחלת לב וכתוצאה ממחלות סרטן. מחקר כזה מעצם תכנונו מראה קשר נסיבתי בלבד בין תזונה לתמותה. החלוקה לקבוצות התזונה השונות לא נקבעה על ידי החוקרים, ולא נקבעה באופן אקראי, לכן מחקר זה לא יכל להוכיח קשר סיבתי. כלומר מחקר זה דומה למחקרים על הקשר בין שוקולד או יין אדום לתחלואה. הוא אינו שקול למחקרים בנוגע לתזונה ים תיכונית שכן הוכיחו...
   המשך קריאה
  6495 צפיות
  0 תגובות
מתוייג ב:
6495 צפיות
0 תגובות

המלצות לאימוץ תזונה בריאה

תזונה בריאה
תזונה נכונה (למשל תזונה ים תיכונית) עשויה לשפר את מצב בריאותנו, ואלו תזונה לקויה עלולה לגרום להשמנה, לתחלואה ובין היתר מחלת לב. לכל הבוגרים שבינינו הרגלי תזונה מגובשים שקשה לשנות, גם אם אנו מודעים לעובדה כי תזונתנו אינה בריאה, ועלולה להזיק לנו. להלן מספר המלצות שעשויות להקל על אימוץ הרגלי תזונה בריאים: היה מודע לכמות האוכל בצלחתך: לאנשים יש נטייה להעמיס את הצלחת ביותר מזון מהנחוץ ואז חשים מחויבים "לגמור" את מה שבצלחת. זה גורם לצריכת עודף קלוריות, עודף שומן וכולסטרול ועליה במשקל. אכול יותר פירות וירקות: פירות וירקות מכילים ויטמינים ומינרלים. אכילת יותר פירות וירקות תפחית את צריכת השומן מן החי בצורת בשר וגבינה. אכול דגנים מלאים: דגנים מלאים הם מקור לסיבים תזונתיים המועילים בהורדת לחץ דם. מומלץ גם לצרוך זרעי פשתן טחון. ניתן למשל להוסיף כף מהם ליוגורט. זרעי פשתן עשירים בחומצות שומן אומגה 3 המועילות בין היתר בהורדת רמת טריגליצרידים בדם. הגבל צריכת שומן רווי וכולסטרול: שומן...
   המשך קריאה
  9471 צפיות
  0 תגובות
9471 צפיות
0 תגובות

תזונה ים תיכונית

תזונה ים תיכונית
תזונה (דיאטה) ים תיכונית המאופיינת בצריכה יומית של פירות ירקות אגוזים ודגניים, צריכה (על בסיס שבועי) של דגים, עוף ומוצרי חלב וצריכה נמוכה (על בסיס חודשי) של בשר אדום, בשר מעובד ודברי מתיקה. השמן בשימוש הוא שמן זית, אלכוהול (בעיקר יין אדום) נצרך במתינות עם הארוחות (ראה צורת הפירמידה המפורסמת) בפברואר 1999 פורסם בכתב העת הרפואי Circulation מחקר שביצעו חוקרים צרפתיים. המחקר כלל כ 400 אנשים עם מחלה כלילית ידועה, אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות (כ 200 בכל קבוצה) קבוצת הטיפול ניזונה מתזונה ים תיכונית וקבוצת הביקורת מתזונה רגילה משך המעקב היה כ 4 שנים. המחקר הראה שארועי תמותה מסיבה לבבית וארועי אוטם לבבי היו פחותים משמעותית בקבוצה שניזונה בתזונה ים תיכונית. (כלומר תזונה ים תיכונית נמצאה מועילה במניעה שניונית של מחלה כלילית) באפריל 2013 פורסם בכתב העת הרפואי The New England Journal of Medicine מחקר שביצעו חוקרים ספרדיים. המחקר כלל 7447 אנשים ללא מחלת לב, אך עם גורמי...
   המשך קריאה
  11017 צפיות
  0 תגובות
11017 צפיות
0 תגובות

קביעת תורים

קביעת תורים למרפאה
במודיעין וגבעת שמואל
   
או בטלפון 053-9956140

מרפאה במודיעין: 077-8015555
מרפאה בגבעת שמואל: 03-6201055


לזימון תורים פרטיים

ולחוות דעת רפואית משפטית 

053-9956392


אם זהו ביקורך הראשון במרפאה נא להביא במידה ויש:

  • תרשים אקג
  • סיכום בדיקות (מאמץ, אקו, מיפוי וכו)
  • סיכום אשפוז

מניעת מחלות לבמכבי

מבטחי מכבי יכולים לקבוע תור דרך מוקד מכבי ללא הפסקה: 3555* או 1700-50-53-53 או דרך מכבי באינטרנט

רישום לניוזלטר

הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו עדכונים על מאמרים וחדשות בתחום.