תזונה ים תיכונית

תזונה (דיאטה) ים תיכונית המאופיינת בצריכה יומית של פירות ירקות אגוזים ודגניים, צריכה (על בסיס שבועי) של דגים, עוף ומוצרי חלב וצריכה נמוכה (על בסיס חודשי) של בשר אדום, בשר מעובד ודברי מתיקה. השמן בשימוש הוא שמן זית, אלכוהול (בעיקר יין אדום) נצרך במתינות עם הארוחות (ראה צורת הפירמידה המפורסמת) בפברואר 1999 פורסם בכתב העת הרפואי Circulation מחקר שביצעו חוקרים צרפתיים. המחקר כלל כ 400 אנשים עם מחלה כלילית ידועה, אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות (כ 200 בכל קבוצה) קבוצת הטיפול ניזונה מתזונה ים תיכונית וקבוצת הביקורת מתזונה רגילה משך המעקב היה כ 4 שנים. המחקר הראה שארועי תמותה מסיבה לבבית וארועי אוטם לבבי היו פחותים משמעותית בקבוצה שניזונה בתזונה ים תיכונית. (כלומר תזונה ים תיכונית נמצאה מועילה במניעה שניונית של מחלה כלילית) באפריל 2013 פורסם בכתב העת הרפואי The New England Journal of Medicine מחקר שביצעו חוקרים ספרדיים. המחקר כלל 7447 אנשים ללא מחלת לב, אך עם גורמי סיכון...
   המשך קריאה
8
  11784 צפיות
  0 תגובות
11784 צפיות
0 תגובות

יין אדום או אלכוהול מונעים מחלת לב?

"יין ישמח לבב אנוש" (תהילים ק"ד פסוק ט"ו). צריכה של כמות מתונה של יין אדום נחשבת כמועילה ללב. הסיבה לסברה זו נובעת מכך שיין אדום מכיל חומרים נוגדי חמצון (בדומה לשוקולד), בנוסף יין אדום מעלה את רמת ה HDL (ה כולסטרול הטוב) בדם, ומוריד במקצת את הנטיה לקרישת הדם. כל אלה יכולים להועיל במניעת התפתחות טרשת עורקים. בנוסף צריכה מתונה של יין אדום נכללת בתזונה הים תיכונית שהוכחה במועילה בריאותית. מחקרים רפואיים תצפיתיים הראו כי יין אדום, אך גם משקאות אלכוהולים אחרים הנצרכים במתינות, קשורים בירידה בסיכון ל אוטם שריר הלב ( התקף לב ). המחקרים הללו הראו ירידה של 18% בתמותה של אנשים שהצהירו על צריכת אלכוהול יומית של כוסית או שתיים בהשווה לכאלה שנמנעו לחלוטין משתיה. יש לציין כי במחקרים אלה הקשר בין צריכת אלכוהול לתמותה היה בצורת עקום J כלומר אנשים ששתו שתיה מתונה, כלומר כוסית עד שתיים ביום, היו בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, אלה שלא שתו כלל...
   המשך קריאה
10
  12171 צפיות
  0 תגובות
12171 צפיות
0 תגובות

שוקולד ומחלת לב

  שוקולד קיבל חשיפה תקשורתית גבוהה בשנים האחרונות בשל האמונה כי הוא מועיל בריאותית ובמיוחד ללב. אמונה זו מתבססת על כך שפולי הקקאו, מהם מכינים את השוקולד, מכילים חומרים הקרואים פלאבאנואידים. חומרים אלה משמשים בצמח כנוגדי חמצון וכמגנים מרעלים. כיון שתהליכי חמצון קיימים גם בגופנו וחלקם מזיקים ( כולסטרול מחומצן, למשל,גורם נזק תאי האנדותל המצפים את דופן העורק הפנימית ומשתף ביצירת הרובד הטרשתי בדופן העורק) ההנחה היא כי נוגדי חמצון דוגמת הפלאבאנואידים שבשוקולד יגנו על גופנו במידה ונאכל מזון עשיר בהם. נמצא כי הפלאבאנולים שבשוקולד מורידים את הנטיה לקרישת דם, משפרים תפקוד תאי האנדותל ופועלים נגד דלקת, לכל התהליכים הללו פוטנציאל להקטין את הסיכון להתפתחות טרשת עורקים. לא כל סוגי השוקולד עשירים בפלאבאנולים. לפלאבאנולים טעם חריף-וזה הטעם הטבעי של פולי הקקאו. בתהליך יצור השוקולד, פאלבאנולים הולכים לאיבוד והטעם החריף נחלש. ככל ששוקולד מכיל יותר קקאו ופחות תוספים זרים כמו סוכר ושומן, הוא עשיר יותר בפאלבאנולים. כלומר לרוב שוקולד מריר, המכיל אחוז...
   המשך קריאה
9
  15104 צפיות
  0 תגובות
15104 צפיות
0 תגובות

הרשמו לניוזלטר

קביעת תורים

ביקורך הראשון?

אם זהו ביקורך הראשון במרפאה נא להביא במידה ויש:

  • תרשים אקג
  • סיכום בדיקות (מאמץ, אקו, מיפוי וכו)
  • סיכום אשפוז

מכבי

מניעת מחלות לבמבטחי מכבי יכולים לקבוע תור דרך מוקד מכבי ללא הפסקה: 3555* או 1700-50-53-53 או דרך מכבי באינטרנט